tag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post3329894540352260032..comments2024-03-07T21:40:55.786+01:00Comments on Candy's: Epres-mascarponés csokitortaPiszkehttp://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-3560769236877902132016-08-25T23:56:03.708+02:002016-08-25T23:56:03.708+02:00Szia.. 26cm tortaformához mik a mennyiségek ??Szia.. 26cm tortaformához mik a mennyiségek ??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-3236715430679592682016-08-04T11:00:23.444+02:002016-08-04T11:00:23.444+02:00szia :)
szerinted az ront a torta állagán, ha fag...szia :) <br />szerinted az ront a torta állagán, ha fagyasztott gyümit használok?<br />Egyébként nagyon jól néz ki a torta!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-25035263179386433982015-02-06T11:36:35.391+01:002015-02-06T11:36:35.391+01:00Életem első tortája és baromi jó lett!Egyszerű és ...Életem első tortája és baromi jó lett!Egyszerű és nagyon finom valamint nem egy átlagos torta!:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-51400879559186198422014-06-17T22:47:57.244+02:002014-06-17T22:47:57.244+02:00Szia! A megadott hozzávalók a teljes tortához kell...Szia! A megadott hozzávalók a teljes tortához kellenek, tehát ha a megadott mennyiségű anyagból (22dkg liszt és stb.) kikevered a piskótát, azt kétfele kell osztani, két adagban kisütni, a két kisült lapot kettévágni:így lesz 4 réteg piskótád :)<br />Igazán szép akkor lesz, ha nincs két egyforma formád egyszerre kisütni a tésztát, ha először fél adagot keversz ki (tehát 11 dkg liszt stb) és utána a következőt. Csináltam már párszor ezt a tésztát, és igyekeztem gyorsítani, egyben kevertem ki, és amelyik része másodiknak sült - ugye annak kikeverve várnia kellett az elsőre - nem jött fel olyan szépen.<br />Ja és még egy tanács: a mascarponet nem szabad túl sokat keverni, nehogy csomósodjon,és inkább citromhéjat tegyél bele citromlé helyett, mert összeránthatja esetleg. Azt hiszem egyik kommentben feljebb volt erről szó! (És kérdezz máskor is nyugodtan, én is így kezdtem!)Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-4366444631977699312014-06-17T09:56:20.646+02:002014-06-17T09:56:20.646+02:00Üdv, én azt szeretném megkérdezni, hogy a hozzával...Üdv, én azt szeretném megkérdezni, hogy a hozzávalók a tésztához mindkét lapra külön ki van számolva, vagy a liszt például 22dkg, akkor az egyik lapba 11dkg kell, vagy nem? Szóval ha nem így, akkor a a 2 külön tortalapba 22dkg liszt kell, külön-külön?<br />Elnézést ha elég béna a kérdés, de nem akarom elrontani és még nagyon, nagyon kezdő vagyok. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-26346396620220790832013-06-26T19:47:33.685+02:002013-06-26T19:47:33.685+02:00Én úgy gondolom, a citrom lehet az oka. Talán túl ...Én úgy gondolom, a citrom lehet az oka. Talán túl savas a leve- ez nyilván fajtától és érettségtől függ, és összerántja a tejszínt és a mascarponét. Nem szabad túlverni sem, akkor - mielőtt vajjá válna, a tejszín "rizses" csomós állagú lesz, de a mascarpone is hajlamos csomósodni. Lehet, túl erős a mixered! Biztos, ami biztos, maradj akkor inkább a reszelt citromhéjnál, az is megadja a kellő pici savanykásságot.Remélem segítettem és köszi, hogy nem adod fel a reményt :) - itt semmi sem fotoshoppolt! <br />Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-6021137168880068582013-06-25T17:22:17.722+02:002013-06-25T17:22:17.722+02:00Már többször próbálkoztam, de a krém még sosem sik...Már többször próbálkoztam, de a krém még sosem sikerült. Túrós állagú lett mindig. Mit rontok el?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-44546665231199831582012-11-29T10:02:54.630+01:002012-11-29T10:02:54.630+01:00Köszönöm!!Köszönöm!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01631554932020699571noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-57644049731240591942012-11-28T20:30:28.094+01:002012-11-28T20:30:28.094+01:00Annyi krém van rajta, amennyi a receptben le van í...Annyi krém van rajta, amennyi a receptben le van írva, és ez a fodros külsőhöz is elég volt, ha simítod a fondant alá, szerintem még sok is lesz.Viszont puhább, mint a vajkrém, tehát jól be kell hűteni, mielőtt felteszed a fondant! Annyit javasolnék még, hogy a krém cukormennyiségen ne emelj, sőt inkább két dekát levennék, mert a fondant amúgy is elég édes.Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-55903831424802279542012-11-28T20:19:24.780+01:002012-11-28T20:19:24.780+01:00Köszönöm!:)Még egy kérdés:fondannal szeretném bevo...Köszönöm!:)Még egy kérdés:fondannal szeretném bevonni,hogyan tudom megoldani,a krém elég arra hogy a külsejét is be tudjam fedni és arra rátenni a fondant?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01631554932020699571noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-43729609529915968462012-11-28T00:35:39.628+01:002012-11-28T00:35:39.628+01:00Szia!! Mivel a tortaszeletek magasak, 12 komoly mé...Szia!! Mivel a tortaszeletek magasak, 12 komoly méretű szelet simán kijön belőle, de akár 16 szeletre is vágható. A piskótája is tömörebb a sima piskótánál, a mascarpone pedig egy tejszínes vagy pudingos krémnél jóval töményebb, így egy vékony szelet is elég laktató!Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-47338759935686484322012-11-27T21:49:33.633+01:002012-11-27T21:49:33.633+01:00Szia!ez kb.hály személyre elég??
Szia!ez kb.hály személyre elég??<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01631554932020699571noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-18083702089421113722012-08-21T21:53:26.575+02:002012-08-21T21:53:26.575+02:00Ja és a málnát szedret ilyenkor nem kell kiolvaszt...Ja és a málnát szedret ilyenkor nem kell kiolvasztani! Egy óra alatt épp csak annyira indul olvadásnak a krémben, hogy nem kezd csöpögni, és nem is fogfájdító ráharapni.Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-45624287857467675132012-08-21T21:51:50.294+02:002012-08-21T21:51:50.294+02:00Ha mondjuk az összeállítás után egy órával tálalva...Ha mondjuk az összeállítás után egy órával tálalva van, akkor megússza! <br />Vagy a másik megoldás, nagyon lassan és szűrőben kiolvasztva rakni a krém tetejére, picit belenyomkodva. De így félő, hogy vágáskor a szeder leve csúnyán elfolyva színezi a krémet.<br />Talán szedret mintha láttam volna a piacon még a múlt héten, és áfonyát is, igaz nem olcsó.<br />Egyébként érett aromás körte is megy a csokis alaphoz é a krémhez,de az is aznap fogyasztandó azért, és mielőtt a tortába megy, át kell forgatni citromlében és lecsöpögtetni, hogy ne színezze el. Vagy kockákra vágott sárgahúsú őszibarackkal is el tudom képzelni!Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-51666054752491098472012-08-21T11:58:39.093+02:002012-08-21T11:58:39.093+02:00Az eper helyettesíthető fagyasztott málnával vagy ...Az eper helyettesíthető fagyasztott málnával vagy szederrel? Vagy nagyon eláztatja a tésztát?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-27529373749790141832012-07-25T21:15:12.201+02:002012-07-25T21:15:12.201+02:00Örülök :) - legközelebb már gyorsabban fog menni :...Örülök :) - legközelebb már gyorsabban fog menni :)))!Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-5765125373555179362012-07-24T17:42:23.138+02:002012-07-24T17:42:23.138+02:00Még májusban megsütöttem és bár az egész napom rám...Még májusban megsütöttem és bár az egész napom ráment, akkora sikere volt, hogy azóta is rendszeresen emlegetik!:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-42040552754738401362012-05-14T11:51:01.721+02:002012-05-14T11:51:01.721+02:00de jó ilyeneket olvasni :)de jó ilyeneket olvasni :)Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-46960029196717663962012-05-14T09:38:33.434+02:002012-05-14T09:38:33.434+02:00Köszönöm a receptet! 3 hete szemeztem vele és kere...Köszönöm a receptet! 3 hete szemeztem vele és keresztfiam szülinapjára meg is csináltam. Az egész család el volt ájulva. Innentől nem megyünk cukrászdába tortáért. Egyszerűen tökéletes. Tudom ajánlani mindenkinek ne féljenek tőle. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-8141093048262672912012-04-26T19:27:48.181+02:002012-04-26T19:27:48.181+02:00Fantasztikus Piszke, köszönöm a receptet!!!!! Nagy...Fantasztikus Piszke, köszönöm a receptet!!!!! Nagyon ízlett a tortatulaj csajcsapatnak! :)pinkócihttps://www.blogger.com/profile/11692068206812773700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-70927045273937125202012-04-16T23:10:43.819+02:002012-04-16T23:10:43.819+02:00Igen durván kakaós, nem is jön ki, hogy mennyi cuk...Igen durván kakaós, nem is jön ki, hogy mennyi cukor van benne.. és a 9 dek kakaó odavág a színének...a piskóta teteje ijesztően fekete lesz a sütés végére :D - pedig nem is ég meg!Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-63236733599379467552012-04-16T18:59:00.539+02:002012-04-16T18:59:00.539+02:00Tisztára olyan fekete, mint a mud cake, rögtön val...Tisztára olyan fekete, mint a mud cake, rögtön valami gazdag termőföldet juttat eszembe a színe.. Bár nem vagyok sem vakond, sem földigiliszta, mégis úgy gondolom, isteni lehet az íze :)<br /><br />IldiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-44892267639415064022012-04-16T15:44:10.513+02:002012-04-16T15:44:10.513+02:00Olyan mint egy kis húsvéti "bari". :-))Olyan mint egy kis húsvéti "bari". :-))Evahttps://www.blogger.com/profile/04670870982290710316noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-2160906193959208842012-04-16T13:43:56.851+02:002012-04-16T13:43:56.851+02:00A krémben szerintem nem na gyon lehet...A süti..há...A krémben szerintem nem na gyon lehet...A süti..hát azt hiszem, ott már csökkentettem az eredeti recepthez képet, szerintem 5 deka mínuszt még elbír.Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-11873824379131097222012-04-16T13:42:29.618+02:002012-04-16T13:42:29.618+02:00Szerintem tök jó lett a fodor ahhoz képest, hogy m...Szerintem tök jó lett a fodor ahhoz képest, hogy mascarponés a krém. Meg aztán az is tuti, hogy nagyon betolnék most egy szelettel. :)Pixie Piehttps://www.blogger.com/profile/09035898134562418055noreply@blogger.com