2014. október 30., csütörtök

Kókuszos-almás amerikai palacsinta




Bár jópár amerikai palacsinta recept van már fenn a blogon, és rendszeresen sütöm is mindegyiket, a kedvenc a túrós/ricottás alapú; hozzá képest a szimpla sütőporos ízetlen és testetlen.Most kipróbáltam egy őszi-téli almás-kókuszos változatot, és nagyon  jól sikerült. Bár egyes elvetemültek nálunk még ezt is képesek nutellával enni, és jól odavágni a kókusz-alma-friss túró szuper ízének,  szerintem juharsziruppal és mézzel egyszerűen tökéletes volt.

32 dkg túró
3 dl tej
4 tojás
10 dkg liszt

10 dkg aprószemű kókuszreszelék
20 dkg alma
10 gr sütőpor
5 dkg vaj
csipet só




a sütéshez még kevés vaj vagy pici olaj


Az almát vékonyan meghámoztam és nagylyukú reszelőn megreszeltem.
A túrót  a 4 tojás sárgájával és a tejjel áttörtem, hozzákevertem a sütőporral elkevert lisztet, kókuszreszeléket és a reszelt almát, majd  az olvasztott vajat és a csipetnyi sót. A keményre felvert tojásfehérjét két részletben szépen óvatosan beleforgattam.

Kivajazott  teflonsütőben  közepes  lángon  sütöttem, úgy, hogy kb. fél centi vastag, 6-8 cm átmérőjű körökben öntöttem bele és egyengettem  a sűrű masszát. Oldalanként - egy széles lapáttal bátran megfordítva - nagyjából  másfél-két  perc kell ahhoz, hogy  belül kellemesen szivacsos maradjon, kívül pedig szép mosolygós-ropogós legyen. Az alma és a kevesebb liszt miatt kicsit "gyengébb" a tészta, a fordításnál ezért tényleg oda kell figyelni, de a maceráért kárpótol a könnyű állaga és szuper íze.

Rengeteg lesz - olyan 35-40 darab -, de a pár kimaradtat is bekapták este gyerekek:mikróban tökéletesen jól melegíthető, szaftos és puha lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails